Griekse Yoghurt Ui Dip

Voor dit recept met weinig calorieen dipsausje, koken we simpelweg de sjalotten met azijn

waardoor we geen mayonaise hoeven te gebruiken terwijl we wel een grote hoeveelheid smaak

behouden. Wat overblijft van het dipsausje kun je eventueel nog gebruiken voor op een broodje

met kalkoen.

 

Ingredienten :

 

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kopje fijngehakte sjalotten (circa 150 gram)
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 1 kopje 2 procent Griekse yoghurt
  • 1/4 kopje 1 procent melk
  • 1/4 kopje verse fijngehakte bieslook
  • vers gemalen zwarte peper
  • zelfgemaakte groenten sticks of pretzels om erbij te serveren

 

Bereiden :

 

Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan op een middelmatig vuurtje. Voeg de sjalotten en een

halve theelepel zout toe en kook dit geheel al roerend tot het doorschijnend en zacht is, circa 5

minuten. Voeg een kwart kopje water en de balsamico azijn toe, verlaag het vuur een beetje en

kook al roerend tot de sjalotten gebruind en gekarameliseerd zijn, dit duurt 12 tot 15 minuten.

 

Combineer de sjalotten, yoghurt, melk, bieslook, halve theelepel zout en een kwart theelepel

peper in een middelgrote kom en roer dit alles goed door elkaar heen. Bedek de kom en koel dit

voor een half uurtje voordat je deze serveert. Je kunt deze de dag erna ook nog eten als je deze

in de koelkast bewaard.

tags: mediterrane dieet grieks restaurant  grieks eten