Griekse kippensoep met ei, rijst en citroen ( Kotosoupa )

Deze heerlijke kippensoep heb ik al vaak gemaakt en valt altijd goed in de smaak, ook bij kinderen.

 

Ingredienten 4 personen

 

  • 2 kippenpoten
  • 1 1/2 liter water
  • 3 kippen-bouillontabletten
  • 1 ei
  • 3 afgestreken eetlepels rijst
  • 3 eetlepels citroensap
  • peper en zout
  • 3 eetlepels gehakte peterselie


Voorbereiding


Kook de kippenpoten gaar in water met bouillontabletten.
Zeef de bouillon.
Ontdoe de kip van botjes, vellen en vet en snij het kippenvlees in stukjes.


Bereidingswijze


Doe de kip weer in de bouillon en breng de bouillon weer aan de kook.
Voeg de rijst toe en laat deze in plm. 10 -m 15 minuten gaar worden in de bouillon.
Klop het ei los met de citroensap en voeg dit door een zeef toe aan de kokende soep (je krijgt zo van die ei-sliertjes).
Maak de soep op smaak met peper en zout.
Serveertip
Garneer de soep met peterselie.
Heerlijke soep vooraf bij een etentje.

tags: mediterrane dieet grieks restaurant  grieks eten